preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kozarca Županja

Login


« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brzi pristup:

 

Naša facebook stranica

Ispis statistike od 16. 2. 2011.

Ukupno: 777722
Ovaj mjesec: 4330
Ovaj tjedan: 426
Danas: 48


 

Radno vrijeme knjižnice

    

Knjižničar: Gabrijela Čerkez, prof. i dipl. knjiž

 

Dan  Prijepodne Posljepodne

Ponedjeljak 

7:30 - 13:30  

Utorak 

  13:00 - 19:00

Srijeda   

 7:30 - 13:30  

Četvrtak   

  13:00 - 19:00

Petak  

7:30 - 13:30  

 

Poveznice:

     Knjižnični katalog                    E - lektira                Virtualna knjižnica

 

 

SUDJELOVANJE NAŠIH UČENIKA U NACIONALNOM KVIZU ZA POTICANJE ČITANJA 2023.


Već duži niz godina učenici naše škole na poziv školske knjižničarke sudjeluju u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja. Tako je bilo i ove godine. Organizatori Nacionalnog kviza za poticanje čitanja od 1998. godine su Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom u Zagrebu. Kviz se odvija putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Mjesecu hrvatske knjige diljem Hrvatske i u dijaspori. Naziv pod kojim je osmišljen ovogodišnji Nacionalni kviz za poticanje čitanja je PRONAĐENI U PRIJEVODU, budući da se želi istaknuti uloga  i važnost prevoditelja za nastanak knjige.

U našoj školi su Nacionalni kviz za poticanje čitanja riješili sljedeći učenici:

1. Iris Bakić, 5.a                                                                          

2. Dominik Ćoraš, 5.b                                                                  

3. Tia Blagojević, 6.a                                                                  

4. Nina Bošnjak, 6.a                                                                   

5. Klara Dropuljić, 6.a                                                                

6. Aurelia Kobašević, 6.a                                                           

7. Jakov Oršolić, 6.a                                                                   

8. Nina Pavkić, 6.a

 9.Irina Pejić                                                                                 

10. Ana Župarić, 6.a                                                                   

11.Sara Klarić, 6.b                                                                       

12.Nensi Kobaš, 6.b                                                                   

13.Antea Petričević, 6.b                                                             

14.Mirna Jovanovac, 7.a                                                           

15. Čolić, Ivona, 7.b                                                 

16.Emanuel Jozić, 7.b

17.Ana Kamenski, 7.b                                       

18.Luka Kobaš, 7.b                                       

19.Matej Kurteš, 7.b                                       

20. Matej Lešić, 7.b                                       

21. Neva Lončarević, 7.b                                       

22. Luka Lovrić, 7.b                                        

23. Lorena Mutabdžić

24. Petra Šarec, 7.b  

25. Damjan Špoljar, 7.b                                       

26. Tin Tunuković Dadić, 7.b                                       

27. Lovro Vučičević, 7.b                                        

28.Ines Debak Živković, 8.a

29.Leona Jovanovac. , 8.a

30.Tin Klaić, 8.c

 

Kviz je u našoj školi najbrže riješio EMANUEL JOZIĆ iz 7.b razreda. Čestitke Emanuelu, a ostalim učenicima pohvale za sudjelovanje!

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2023.


Već dugi niz godina školska knjižničarka obilježava Mjesec hrvatske knjige. Ove godine obilježili smo ga pod sloganom „Nek' ti riječ ne bude stranac“. Naglasak smo ove godine stavili na prevoditelje pa je tako školska knjižničarka Gabrijela Čerkez obilježila Mjesec hrvatske knjige s devet programa. Svaki program obilježavanja bio je vezan uz strane autore. Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji su rješavali naši učenici od 5. do 8. razreda, također je bio vezan uz strane autore. Na posteru koji priredila školska knjižničarka možete vidjeti sve programe kojima smo ga obilježili.

OBILJEŽILI SMO  4. LISTOPADA - SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA


Školska knjižničarka je u suradnji s razrednicom 5.a razreda  Vlatkom Miličević obilježila Svjetski dan zaštite životinja. Nakon prezentacije koju je priredila školska knjižničarka, učenici su opisali svoje kućne ljubimce. Knjižničarka ih je pozvala da uslikaju svoga kućnog ljubimca. Odgovorili su na ovaj izazov pa je knjižničarka njihove kućne ljubimce objavila u virtualnoj knjižnici naše škole. Kućni ljubimci dobili su svoje postere.

  

EUROPSKI DAN JEZIKA OBILJEŽEN JE RADIONICOM U NAŠOJ ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI


I ove godine je školska knjižničarka obilježila Europski dan jezika. Obilježen je suradnjom s učiteljicom Njemačkog jezika Palomom Vuk u 7.c razredu. Učenici su sudjelovali u jednom izazovu. Tako smo kroz poster ispričali priču o jezicima u našoj školi. Dva takva postera iz naše škole nalaze se na službenoj stranici Europskog dana jezika.

  

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE OZONSKOG OMOTAČA U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI


Školska knjižničarka obilježila je Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača na satu razrednika u 6.c razredu. Koje navike moramo promijeniti te kako time sačuvati ozonski omotač, učenici su saznali kroz edukativni crtani film o ozonskom omotaču. S učenicima je školska knjižničarka porazgovarala i o globalnom zatopljenju i klimatskim promjenama, budući da su to različiti problemi zaštite okoliša koji su povezani na više načina.

Više o tome kako smo obilježili ovaj dan možete pogledati --> OVDJE <--

I OVE SMO GODINE OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN PRAŠUMA – 14. RUJNA


 

Međunarodni dan prašuma je školska knjižničarka Gabrijela Čerkez i ove godine obilježila radionicom na satu razrednika. Ovaj put je to bilo u 6.a razredu, u suradnji s učiteljicom Irenom Kopić, mr.sc. Učenici su saznali što mi možemo učiniti kako bismo prašume, koje nazivamo plućima svijeta, zaštitili i sačuvali. O važnosti prašuma učili smo iz mrežnih izvora, knjiga i časopisa iz školske knjižnice te obrazovnih filmova.

Više o tome kako smo obilježili ovaj dan možete vidjeti --> OVDJE <--

SVJETSKI DAN JABUKA OBILJEŽEN JE U NAŠOJ ŠKOLI USVIM ODJELIMA PRVOG RAZREDA – SUDJELOVALI I MLADI KNJIŽNIČARI SCENSKIM IZRAZOM


Školska je knjižničarka u svim odjelima prvog razreda obilježila Svjetski dan jabuka. Najprije su stariji učenici, koji su za izvannastavnu aktivnost odabrali Mlade knjižničare, za prvašiće izveli u predvorju kratki scenski izraz. Nakon toga je učenike prvog razreda knjižničarka povela u školsku knjižnicu gdje smo razgovarali o jabuci i važnosti njezina unošenja u prehranu. Knjižničarka je za učenike priredila i dječje pjesme tako da smo o jabuci i pjevali. U zadnjoj aktivnosti su naši učenici pokazali koliko su kreativni i maštoviti. Crtežu jabuke je svatko dodao svoj motiv po želji. Nastali su izvrsni radovi koje je knjižničarka posložila u video i izložila u školskoj knjižnici.

Više o događanju:

https://animoto.com/play/rvlaofUV2ULWXXXNHYYuJA

 

OBILJEŽILI SMO  MEĐUNARODNI TJEDAN DISLEKSIJE SURADNJOM EDUKACIJSKE REHABILITATORICE I ŠKOLSKE KNJIŽNIČARKE


Suradnjom edukacijske rehabilitatorice Goranke Ćulibrk i školske knjižničarke Gabrijele Čerkez u odjelima 3.a i 6.b razreda obilježen je Međunarodni tjedan disleksije u našoj školi. Cilj je ovih dviju radionica podizanje svijesti o problemima s kojima se tijekom školovanja suočavaju djeca s disleksijom. Kroz prezentaciju i više zanimljivih aktivnosti, edukacijska rehabilitatorica je učenicima u 6.b odjelu približila ovu temu i pojasnila o kakvom se poremećaju čitanja radi. Od edukacijske rehabilitatorice su učenici također saznali koji su se poznati znanstvenici, umjetnici, glazbenici, sportaši, glumci i dr. borili s ovom poteškoćom. U drugom dijelu sata za šestaše je školska knjižničarka priredila padlet o poznatim osobama s disleksijom. Padlet su učenici otvorili u virtualnoj knjižnici i pratili na svojim tabletima. Neki od učenika su napravili digitalni uradak u web alatu WordArt, vezano za poznate osobe s disleksijom. Za učeniike 3.a razreda je edukacijska rehabilitatorica također priredila zanimljivu prezentaciju i priču Ples slova. Priču je učenicima trećeg razreda čitala i školska knjižničarka. Priča je učenicima bila jako zanimljiva budući da je njezina autorica djevojčica s disleksijom.

Poveznica na događanje: ---> OVDJE <---

 

OBILJEŽILI SMO 4. LISOPADA - SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA


Školska knjižničarka je obilježila Svjetski dan zaštite životinja u 4.c razredu. Radionica se odvijala u školskoj knjižnici. Nakon što je dala odgovor na pitanje zašto obilježavamo ovaj dan i ukazala kako su životinjske vrste važne za naš planet, naglasak je stavila na kućne ljubimce. Učenici su osviješteni kako životinje trebaju našu brigu i pažnju, ali i liječničku pomoć (pomoć veterinara). Učenici su davali prijedloge kako udomiti životinje na primjerima iz vlastitog života te kako im pružiti ljubav i pažnju, Nakon što im je knjižničarka pročitala pričice o kućnim ljubimcima, prepričavali su zanimljive zgode o svojim kućnim ljubimcima i nacrtali ih. Učenici su odgovorili na knjižničarkin izazov tako što su uslikali svoje kućne ljubimce pa je slike ljubimaca školska knjižničarka objavila u virtualnoj knjižnici škole.

Poveznica na događanje:---> OVDJE <---

 

I OVE GODINE SMO OBILJEŽILI EUROPSKI DAN JEZIKA


Europski dan jezika u Osnovnoj školi Ivana Kozarca Županja školska je knjižničarka obilježIla u sedmom i osmom razredu. Naime, dok su se sedmaši zabavili pišući pozdrave i druge riječi na europskim jezicima, osmaši su imali nešto teži zadatak. Svaki učenik/ca dobio/la je različitu riječ na hrvatskom jeziku te su pretražujući izvore otkrili kako se ta ista riječ piše i izgovara na drugim europskim jezicima. Pored toga, pretražili su izvore u potrazi za zastavama europskih zemalja. Učili smo, istraživali i zabavili se. Pored toga, učenički radovi krasili su panoe u školskoj knjižnici i u predvorju škole.

Više o tome kako smo obilježili Europski dan jezika pogledajte u

Priči o Europskom danu jezika  koju je priredila školska knjižničarka.

 

OBILJEŽILI SMO MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE OZONSKOG OMOTAČA


   Školska je knjižničarka na satu razrednika obilježila 16. rujna - Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača s učenicima 6.d razreda. Kroz radionicu je školska knjižničarka osvijestila učenike na koji način mogu djelovati kako bismo zaštitili ozonski omotač. Progovorili smo i o klimatskim promjenama i globalnom zatopljenju. Na kraju sata su učenici u web alatu WordArt poslali svoju poruku povodom ovog dana.

Poveznica na događanje: ----> OVDJE <-----

Međunarodni dan prašuma - 14. rujan


Za učenike 7.c razreda školska je knjižničarka priredila radionicu kako bismo obilježili Međunarodni dan prašuma. O važnosti prašume smo učili iz mrežnih izvora, knjiga u školskoj knjižnici, iz časopisa i obrazovnih filmova. Na kraju sata učenici su poslali svoju poruku o važnosti prašuma za naš planet.

Poveznica na događanje: ---> OVDJE <-----

 

Noć knjige 2022. u našoj školskoj knjižnici


    Kao i prethodnih, i ove smo godine obilježili Noć knjige u našoj školskoj knjižnici.  Ove godine smo ju ostvarili uživo u svim odjelima. Stoga je osmišljeno više programa i aktivnosti. U prvim razredima su učenici, osim priča koje im je čitala knjižničarka, mogli odabrati i čitati u školskoj knjižnici tijekom obilježavanja priču iz slikovnice po izboru. Za druge razrede smo upriličili program koji smo realizirali u suradnji s Gradskom knjižnicom Županja. Naime, učenici iz skupine Mladih knjižničara izveli su za naše drugašiće, u prostoru posudbenog odjela Gradske knjižnice za djecu i mladež, scenski izraz „Čitanjem učimo“. Cilj je bio potaknuti učenike na posudbu knjiga, kako u našoj školskoj tako i u Gradskoj knjižnici. Nakon scenskog izraza uživali su u glazbenim točkama naših šestaša. Treći razredi uživali su u programu Zagonetku mogu narisati i kroz pjesmu u boji napisati. Nastali su zaista kreativni i maštoviti radovi. Četvrti su razredi nakon slušanja priča, kroz blackout poetry, na stranicama starih otpisanih knjiga prenijeli poruke o očuvanju planeta i prirode. U petom je razredu knjižničarka ostvarila prikaz knjige Sare Lundberg Ptica u meni leti kamo hoće. Aktivnost kojom su učenici petog razreda popratili prikaz knjige bila je poruka u web alatu Ransomizer. Njihov digitalni uradak nosi brojne poruke o tome kako u životu slijediti svoje snove. Šesti i sedmi razredi slušali su o knjizi Deborah Ellis Djevojčica iz Afganistana te su nakon pročitanih ulomaka imali brojna pitanja. U osmim razredima ostvaren je prikaz knjige Markusa Zusaka i prokjekcija filma Kradljivica knjiga.

Opširnije o Noći knjige pogledajte OVDJE.

 

Književni susret s Terezijom Balentović – Moja učiteljica piše pjesme


      Na ovaj književni susret školska je knjižničarka pozvala učenike 8.c razreda kojima je naša Terezija bila učiteljica. Bila je to njezina zadnja generacija. Poslušali smo uglazbljenu pjesmu Uspomene, nakon čega je školska knjižničarka čitala Terezijine pjesme i predstavila njezinu zbirku pjesama. Učenici su imali pitanja za svoju učiteljicu. Zanimalo ih je puno toga.  Željeli su čuti priču ne samo oko nastanka pjesama, već i to čega se njihova učiteljica sjeća iz vremena kad ih je poučavala. N akraju susreta pogledali smo nastup za Dan škole, kada su Terezija i njezini učenici izveli svoje glazbene točke  kao mali zbor.

Video o književnom susretu pogledajte OVDJE.
preskoči na navigaciju