preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kozarca Županja

Login


« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brzi pristup:

 

Naša facebook stranica

Ispis statistike od 16. 2. 2011.

Ukupno: 684140
Ovaj mjesec: 514
Ovaj tjedan: 176
Danas: 30

ONLINE NASTAVA
Besplatne radionice programiranja za osnovnoškolce
Vladimir Jozanović / datum: 20. 10. 2021. 14:48

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Škola programiranja Coding Giants organizira besplatne dvodnevne radionice programiranja za osnovnoškolce od 4. do 7. studenog 2021. 

Sudjelovanje u online radionicama je u potpunosti besplatno, a za rezervaciju mjesta potrebno je da roditelj ili skrbnik djeteta ispuni obrazac za prijavu na  web stranici https://codinggiants.hr/ nakon čega će roditelji putem maila dobiti sve upute za sudjelovanje. 

Radionice se održavaju u popodnevnim satima, od 18:30 do 20:05 i za prisustvovanje je potrebno imati laptop ili stolno računalo s pristupom na internet.

Prijave traju do srijede, 3. studenog. Broj sudionika nije ograničen.

Coding Giants Hrvatska je online škola programiranja za djecu i tinejdžere od 7 do 19 godina. Prilagođavamo nastavu dobnom uzrastu učenika na način koji privlači njihovu pažnju i olakšava učenje. Stavljamo naglasak na maštu i prostorno razmišljanje koje će im omogućiti da razumiju računalnu znanost, programiranje, računalnu grafiku, mobilne aplikacije i hakiranje.


[OPŠIRNIJE]Preporuke za roditelje glede organizacije nastave u školi od 11. svibnja 2020.
Vladimir Jozanović / datum: 4. 5. 2020. 14:35
  • Preporuča se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.
  • Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati skrb kod kuće, s obzirom da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati.
  • Roditelj/skrbnik potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu da dijete nama simptome i bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja i to da je roditelj upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020.pdf


[OPŠIRNIJE]Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave
Vladimir Jozanović / datum: 30. 4. 2020. 21:05

https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave/


[OPŠIRNIJE]ORGANIZACIJA NASTAVE ZA UČENIKE 1. DO 4. RAZREDA OD 11. SVIBNJA 2020
Vladimir Jozanović / datum: 30. 4. 2020. 20:46

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 ZA USTANOVE RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA TE OSNOVNOŠKOLSKE USTANOVE U KOJIMA JE OSIGURANA MOGUĆNOST ZBRINJAVANJA DJECE RANE I PREDŠKOLSKE DOBI TE UČENIKA KOJI POHAĐAJU RAZREDNU NASTAVU 

 

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Vijesti/2020/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf


[OPŠIRNIJE]Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu
Vladimir Jozanović / datum: 3. 4. 2020. 17:13

Poštovani roditelji i učenici,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu koje možete pročitati na poveznici:

https://skolazazivot.hr/upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-tijekom-nastave-na-daljinu/#_Toc36749995

Pozivamo Vas na suradnju kako bi svi bili uspješniji .

 

S poštovanjem;

Ravnatelj

Vladimir Jozanović, prof.


[OPŠIRNIJE]POZIV RODITELJIMA NA SURADNJU
Vladimir Jozanović / datum: 24. 3. 2020. 10:29

Poštovani roditelji,

stojimo na raspolaganju za pitanja i sugestije da skupa osmislimo ovu našu nastavu na daljinu. Sigurne smo kako ćemo stoga jedni drugima po potrebi biti od pomoći kao i do sada.

Učenici, koji ranije nisu imali iskustava s učenjem putem interneta, trebat će se priviknuti na online nastavu umjesto odlaska u školu i moguće je da će u početku biti zbunjeni tom promjenom. Online okruženje učenici češće povezuju sa zabavom, igrom i neformalnom komunikacijom nego radom. Neki učenici stoga možda neće jednako ozbiljno shvatiti pohađanje nastave u virtualnim učionicama kao nastave uživo. U online obrazovanju će učenici pri komunikaciji morati uložiti napor. Od učenika će se očekivati da na postavljena pitanja odgovore smisleno i sadržajno, da s drugima podijele svoje zadatke ili mišljenje, da samostalno obave neku aktivnost. To će nekim učenicima biti zahtjevno, a drugi će možda nerado objaviti ono što su napisali jer će se pribojavati kritike drugih učenika ili učitelja. Takav strah je normalan i učenike treba ohrabriti i podržati, te im objasniti da se u određenom online okruženju nalaze samo oni učenici i učitelji koji bi bili prisutni i u stvarnom razredu. Opisana nelagoda ili napor pri sudjelovanju u online nastavi mogu postati razlogom da se učenik rjeđe prijavljuje u virtualnu učionicu i time zapravo ne izvršava svoje obaveze. Početna zbunjenost će se s vremenom i iskustvom smanjiti, a u prvim danima će biti dobrodošla  podrška i pomoć. To je osobito bitno s obzirom na to da online učenje zahtijeva i veći stupanj discipline i samostalnosti nego sudjelovanje u nastavi u razredu koju vodi i kojom upravlja učitelj. Učenici moraju biti aktivni u virtualnim učionicama tijekom dana kako im odgovara i izvršavati svoje zadatke. Neaktivnost učenika roditelj je dužan opravdati. Drugo, jako važno, a to su pravila ponašanja u virtualnom svijetu i virtualnim učionicama – ona moraju biti jednaka kao što su i u školi. Ako netko od učenika objavi  neprimjeren sadržaj, vrijeđa druge učenike ili učitelje, on također može dobiti pedagošku mjeru, dakle kao da je u razredu.

U međuvremenu slobodno nas  za bilo što vezano uz rad učenika kontaktirajte na email.

Stručni suradnici:

Pedagoginja: Ljiljana Oršolić, prof. , mail: ljiljana.orsolic@skole.hr              

Psihologinja: Ivana Perišić Juzbašić, prof. , mail: juzbasicka@gmail.com

Defektologinja: Jelena Debak, učiteljica , mail: jelenadebak2110@gmail.com

Knjižničarka: Gabrijela Čerkez, prof. , mail: gabrijela.cerkez@skole.hr             

Solidarnost, suradnja i uzajamna pomoć u ovim je trenutcima vrlo važna.

Čuvajte se!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE !
Vladimir Jozanović / datum: 22. 3. 2020. 15:17

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE !

 

Poštovani, obavještavamo vas da će do daljnjeg biti organizirana Nastava na daljinu po uobičajenom rasporedu sati, što znači da će svaki dan učenici imati nastavu iz predmeta koji su u važećem rasporedu škole.

Učiteljice i učitelj razredne nastave svaki dan, u komunikaciji s roditeljima upućuju učenicima upute za rad i  radne zadatke iz predmeta koje imaju taj dan po rasporedu. Većina učenika razredne nastave po uputama razredne učiteljice, prati i nastavu na programu HTV-3.

Predmetni učitelji od 5. do 8. razreda učenicima daju upute i radne zadatke preko aplikacije Microsoft Teams.

Molimo roditelje da se maximalno angažiraju kako bi učenici koji teže prate nastavu na ovakav način uspješno savladali gradivo.

Poštovani roditelji na Vama je velika odgovornost za uspješnu realizaciju ovakvog oblika nastave. Potičite i motivirajte učenike kako bi  redovito bili uključeni u nastavni proces i slali povratnu informaciju učiteljima o usvajanju nastavnog gradiva.
Bez Vaše pomoći teško ćemo uspjeti.

Nazočnost  učenika na nastavi prati se uz njihove aktivnosti u „virtualnom razredu“ . Virtualni školski sustav registrira svaku aktivnost učenika.
Svaki izostanak s virtualne nastave mora se opravdati. Neopravdani izostanci tretirati će se Pravilnikom o pedagoškim mjerama. 

Vrijeme je da svatko od nas uloži sva svoja znanja i sposobnosti kako bi uspješno nadvladali ovu situaciju.

DAJTE ONO NAJBOLJE OD SEBE !


[OPŠIRNIJE]Nastava na daljinu, RASPORED
Vladimir Jozanović / datum: 15. 3. 2020. 11:10

Dragi učenici, poštovani roditelji,

ovo je poveznica na kojoj možete pogledati:

Raspored predavanja za:

ponedjeljak 16. ožujka 2020.

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597

utorak 17. ožujka 2020:

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3601/3601


[OPŠIRNIJE]NASTAVA NA DALJINU - MS Teams- POVEZNICE ZA SPAJANJE NA VIRTUALNU UČIONICU
Vladimir Jozanović / datum: 13. 3. 2020. 16:40

Učenici predmetne nastave od 5. do 8. razreda  trebaju se prijaviti u TEAMS aplikaciju odabravši odgovarajuću poveznicu ovisno kojem razrednom odjelu pripadaju.

http://os-ikozarca-zu.skole.hr/upload/os-ikozarca-zu/newsattach/581/Upute_za_e_ucenje_UCENICI_i_UCITELJI.pdf


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju